Projectmanagement in de Middeleeuwen

Projectmanagement

Van kleinschalige expositie tot landelijk evenement: proef!cultuur maakt elk project tot een succes. De afgelopen jaren hebben wij ruime ervaring opgebouwd met het bedenken, organiseren en uitvoeren van activiteiten in de erfgoedsector. In opdracht van historische instellingen en overheden organiseerden wij onder meer Nijmegen graaft!, de Maand van de Geschiedenis en het Romeinenfestival. Tevens verzorgden wij het directeurschap van RomeinenNU en Romeinse Limes Nederland. Bij veel projecten was proef!cultuur verantwoordelijk voor het gehele proces van planningsfase tot evaluatie.

 


 

Advieswerk

Voor veel erfgoedinstellingen staat zorg voor de collectie op de eerste plaats. Logisch, maar u wilt ook dat een zo breed mogelijk publiek daar kennis mee kan maken. proef!cultuur helpt uw organisatie met het uitstippelen van een toekomstvisie, waarin beheer en publieke functie hand in hand gaan. Ook kunnen wij u adviseren bij het opzetten van diverse soorten projecten, bijvoorbeeld door het maken van een plan van aanpak, stimuleren van uw medewerkers, of aanschrijven van fondsen. Kernwoord bij dit alles is: samen. Recent leverden wij advieswerk voor onder meer Museum Kasteel Wijchen. De aangedragen ideeën zijn inmiddels geïmplementeerd.

 

Romeins advies

 


 

 

Romeinse communicatie

Communicatietrajecten

De juiste toon, daar gaat het om bij het benaderen van pers en publiek. In opdracht van onder meer het Nederlands Openluchtmuseum en Gelders Erfgoed ontwierp proef!cultuur creatieve campagnes met maximaal bereik. Wij kennen zowel de sector als de mediawereld op ons duimpje en weten daardoor precies welke aanpak voor uw project het meest geschikt is. Daarbij hoort ook het begeleiden van ontwerpprocessen en het wegzetten van promotiemateriaal. Online en offline zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En omdat communicatie met uw eigen medewerkers minstens zo belangrijk is, heeft proef!cultuur daar eveneens aandacht voor.

 


 

Creatieve vertalingen

Met het afronden van een beleids- of communicatieplan heeft u een belangrijke stap gezet. Maar om uw publiek te bereiken, is meer nodig. proef!cultuur verzorgt de vertaalslag van vergaderkamer naar buitenwereld. Met pakkende teksten, inspirerende beelden en overzichtelijke websites brengen wij uw boodschap zo goed mogelijk voor het voetlicht. Ons team heeft jarenlange ervaring met het schrijven van journalistieke en commerciële teksten, het fotograferen van producten en evenementen, en het begeleiden van ontwerpprocessen. Uiteraard kunnen wij voor u het gehele traject op ons nemen, maar ook een onderdeel daarvan. Wij denken daar graag met u over na.

 

Middeleeuwse scribent